About me

Hi! Mijn naam is Bianca, ik ben 27 jaar oud en woon in Rotterdam. In juli 2021 ben ik met een honours degree afgestudeerd aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design (CMD) te Hogeschool Rotterdam.

Ik omschrijf mijzelf als een nieuwsgierige en leergierige designer die graag in contact staat met de doelgroep en vanuit een mensgerichte benadering ontwerpt. Bij elk project vind ik het een uitdaging te onderzoeken en in kaart te brengen wat de wensen en behoeften van de gebruiker zijn. Wanneer het mij lukt om voor die gebruiker een concept te ontwikkelen dat verschil maakt, dan haal ik de meeste voldoening uit mijn werk.

Educatie

Ervaring

Communicatie & Multimedia Design

Hogeschool Rotterdam, 2017/2021

Honours Programme

Hogeschool Rotterdam, 2020/2021

Marketing & Communicatie

Albeda College, 2016/2017

Afstudeerstage

Flexpower Europe, 2021

Meeloopstage

Nieuw Creatief Peil, 2019

Samenwerken

Samenwerken vind ik erg inspirerend. In mijn ideale samenwerkingssituatie bevind ik me in een multidisciplinair team waar iedereen bereid is zijn kennis en ervaring te delen. Niet alleen creëert het samenbrengen van verschillende achtergronden en perspectieven, veel waarde voor de doelgroep, ook verbreedt het de horizon voor ieder teamlid.


Blijven leren

Mijn doel is om altijd te blijven leren. Zoals Brennan Manning ooit zei: “The years may wrinkle his skin, but deserting his ideal wrinkles his soul.” Ik ben het meest gelukkig wanneer ik de ruimte heb om te kunnen leren van de mensen om mij heen en door zelf te experimenteren.


Waarde creëren

De gelaagdheid die een persoon maakt tot wie die is, interesseert mij enorm. Mijn interesse in psychologie vertaalt zich naar enthousiasme voor service design, experience design en social design. Ik haal de meeste voldoening uit mijn werk wanneer ik waardevolle data kan omzetten tot een concept wat een verschil maakt voor de doelgroep.